新作 | 耗时2年半,谱写完美的音符

新作 | 耗时2年半,谱写完美的音符

法国设计工作室Christian Liaigre与荷兰建筑师Powerhouse Company一起为特殊客户精心打造了这个前卫住宅。该项目耗时约2年半,设计与客户的合作进展顺畅。因为客户知道他们想要的细节,所以工作进展顺利进行。

The famed French design studio—alongside Dutch architects Powerhouse Company—crafted for special clients the ultimate avant-garde project. The project took about 2.5 years to complete and, according to Meyer, cooperation with customers went very smoothly. Because they knew what they wanted in detail, there was a smooth progress of the works.

除了想要一些完全独特的东西外,客户表示他不喜欢白墙。 “这很有趣 - 一栋占地36,000平方英尺的房子,室内设计面积约19,000平方英尺,没有白墙,”负责项目的设计师Frauke Meyer微笑着说。“而且,他们想要一个保龄球馆。这是一个活跃的家庭,有四个孩子,他们每周二晚上都会打保龄球。“

In addition to wanting something totally distinctive, the client also stated that he didn’t like white walls. “This was interesting—a 36,000-square-foot house with some 19,000 square feet of interior design and no white walls,” Meyer says, smiling. “And also, they wanted a bowling alley. This is an active family with four kids, and they bowl every Tuesday night.”

这个房子面积超过3300平方米,有四层楼,连接所有楼层的楼梯也是房子的中心。孩子们可以在顶楼的游泳池玩耍。飞地完全封闭在街道的一侧,并在后面完全打开,以便自然光线在一整天都可以照亮。

The house is over 3300 square meters in size and has four floors, the staircase that connects all floors is also the heart of the house. Children can enjoy the swimming pool on the top floor. The enclave is completely closed on the side of the street and fully open in the back so that natural light can shine in all day.

房子通过使用的所有不同材料讲述自己的故事。也许最引人注目的材料是厨房中使用的美丽的绿色意大利玛瑙石。业主还将这个区域称为“酒吧 - 浓缩咖啡室”或孩子们吃的“非正式厨房”。通过不同的材料选择和细致的饰面创建动态纹理。

The house tells its own story through all the different materials that are used. Perhaps the most striking material is the beautiful green Italian Onyx stone used in the kitchen. The owners also call the room the "bar-espresso room" or the "informal kitchen" where the children eat. Dynamic textures are created through the different material choices and careful finishes.

Meyer说,“一个前卫的客户做了一个前卫的项目,这对我来说是一次全新的体验,而且,根据客户的说法,结果达到了完美的音符。房子和它的家具都是最具现代感的,在整个空间感受到和平的舒适感。”

For Meyer, “an avant-garde client makes an avant-garde project, This was a whole new experience for me and we got excited together. And, according to the client, the results hit the perfect note. Both the house and its furniture are of the utmost modernity—one feels a peaceful coziness throughout the entire space.”